The Shanahans join Ecumaster for 2024 season!

Met trots kunnen we mededelen dat wij de officiële sponsor zijn geworden van de Shanahans voor het 2024 seizoen! Bedankt voor jullie vertrouwen in ons en welkom bij de Ecumaster familie, Conor, Jack en Fionn!

DBM Engineering uit Maarssen verzorgt al jaren de motorische kant van het team. DBM kent alle ins and outs van de 2JZ-motoren en door hun expertise is er een betrouwbaar platform ontwikkeld. Wij werken al een lange tijd samen met DBM Engineering en verzorgen voor diverse projecten de afstelling. Dit doen we ook al een aantal jaar voor de Shanahans maar nu ook met onze eigen Ecumaster producten, wat ons meer inzicht geeft mochten er problemen ontstaan. Alle auto's zijn voorzien van het complete pakket: Ecumaster EMU PRO engine management, PMU24 power management (PDM), ADU multifunction display en datalogger.

Jack en Conor Shanahan zijn broers, en beiden zijn van kinds af aan al betrokken in de motorsport. Jack en Conor komen uit Ierland. Jack begon met driften in de semi-pro class van het Ierse driftkampioenschap toen hij 13 was. Hij begon toen met een Nissan 180SX en heeft hiermee in 2014 zijn eerste belangrijke wedstrijd gewonnen, het British Drift Championship event in Lydden Hill. Zijn BDC-titel won hij in 2015; op een leeftijd van 16 werd hij de jongste rijder die een belangrijke driftingtitel won. Jack won in 2016 en in 2017 het kampioenschap van het British Drift Championship. Ook heeft Jack The Russian Drift Series gewonnen in 2021.

Jack's broertje, Conor, is ook een drifter en concurreerde in de pro-klasse van het British Drift Championship in 2017. Dit deed hij nadat hij slaagde voor de Pro-Am class in 2016. In het seizoen van 2016 deelden Jack en Conor hun auto, een Nissan 180SX. In 2017 kwam Conor op de Grand Tour-televisieserie. Conor was niet te stoppen in 2023, toen hij de DMEC-titel won. Hij stal de show zelfs voor 53.000 mensen in Polen! Conor is nu 21 jaar oud.

Sinds eind april heeft het team van de Shanahans er een nieuw lid bij, namelijk Fionn Roche! Fionn maakt dit seizoen zijn Driftmasters-debuut in zijn Toyota GT86, aangestuurd door een 2JZ-motor en natuurlijk ingericht met de laatste Ecumaster producten.

Bij deze willen we nogmaals de Shanahans en DBM Engineering bedanken voor hun vertrouwen!


De Shanahans bij JT performance 


Sign in to leave a comment